Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 42 2017

We kijken terug op de week waarin onze talenten weer indrukwekkende presetaties op het veld hebben gelegd. Zo produceerde zowel Tiuri Schieving als Marios Lomis beide twee doelpunten, captain Sjoerd Schobbers met één doelpunt en aanvoerster Julia van Dorsten belangrijk voor haar team met een assist. Daarnaast was er nog veel meer te zien en te beleven! Lees snel verder…

We beginnen de week in Florida waar Bas Pouls met de Montreat Cavaliers op bezoek kwam bij Southeastern University. Hiervoor had het team eerst een reis van 1000 (!) kilometer af moeten leggen vanuit North Carolina. Last van een jetlag hadden de heren van Montreat echter niet, ze speelden een puike partij. Bas mocht opnieuw aan de aftrap verschijnen. In een bloedstollende wedstrijd werd de score na een half uur spelen geopend. Southeastern opende de score, nadat de eerste poging geblokkeerd kon worden was het bij de rebound toch raak. De Cavaliers gingen hierna hard op zoek naar de gelijkmaker en hadden die dan ook verdiend. De aanval van Montreat kon de bal echter niet tegen de touwen krijgen en dus eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 1-0 nederlaag voor de Cavaliers.

Op dinsdag was het een stuk drukker op de velden, Marios Lomis kreeg Drake op bezoek. Creighton zou de wedstrijd makkelijk naar zich toe weten te trekken, binnen het kwartier was de stand al 2-0 in het voordeel van Creighton. 10 minuten voor rust kreeg Creighton een penalty, Marios mocht aanleggen vanaf 11 meter. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en bracht hij de stand op 3-0. Door doelpunten aan beide kanten gingen de ploegen met 4-1 rusten. Na rust werd het al snel 5-1 en een half uur voor tijd mocht Marios met zijn tweede van de middag voor het slotakkoord zorgen. Het team uit Nebraska komt hiermee op plek 3 in de Conference en heeft nog alle kans om zich te plaatsen voor de Nationals.

Luuk Teurlinx maakte op dinsdag zijn rentree onder de lat bij Florida Tech na een flinke enkelblessure. Hij was direct belangrijk voor zijn team en wist zijn doel schoon te houden, de aanval van Florida wist 2 maal te scoren en dus eindigde de wedstrijd tegen Saint Leo University in een 2-0 overwinning. De ploeg uit Florida komt hiermee op plek 3 in haar Conference en kan in de komende week goede zaken doen in de strijd om een ticket voor het Conference Tournament.

De Salem Tigers ontvingen Slippery Rock University. Met sterspeler en inmiddels zelfs captain Sjoerd Schobbers binnen de lijnen kwam de ploeg uit West Virginia al na 5 minuten op 1-0. Lang kon men echter niet van de voorsprong genieten want na 20 minuten spelen werd het tegen de verhoudingen in 1-1. Ondanks dat Salem het betere van het spel had moest het dus opnieuw opzoek naar een voorsprong. Na een uur spelen was daar de aanvoerder die het deed voor de Tigers. Nadat zijn eerste inzet nog op de paal belandde volleerde Sjoerd uit de rebound alsnog raak. In het restant van de wedstrijd hielden beide keepers hun doel schoon en dus eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Tigers. Florin Marton won zo voor de 100ste keer als hoofdcoach van Salem.

Geert Bijl en Maurits Gersen hadden met Missouri Valley een veel eenvoudigere middag. William Penn University was niet bij machten om het de thuisploeg moeilijk te maken. De Vikings liepen eenvoudig uit naar een 6-0 overwinning, Maurits was de aangever bij het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Op woensdag stond er een derby op het programma, Bryan Simons en Stijn van der Slot kregen Northwestern op bezoek. Ondanks dat de DePaul Blue Demons een stuk sterker waren dan hun tegenstander en de gehele tweede helft tegen 10 man speelden ging de ploeg uit Chicago strijdend ten onder. Door doelpunten vlak na rust en 20 minuten voor tijd trok Northwestern met een man minder aan het langste eind. Hiermee lijken de kansen op een plek in het Conference Tournament verkeken.

Twan Verweij en Daan Smit moesten met Carson-Newman op bezoek bij Young Harris. Carson-Newman beleefde een offday en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond. In de tweede helft kon de ploeg het tij niet keren en liep Young Harris verder uit naar 3-0. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Carson-Newman toch nog een ere treffer, 3-1. Ondanks de 3-1 nederlaag keepte Twan een geweldige wedstrijd. Met maar liefst 12 reddingen voorkwam hij een grotere nederlaag. Ondanks het verlies lijkt de ploeg al zeker van een ticket voor het Conference Tournament.

Op donderdag kwam Anoucke Baas in actie met het Delta State Women’s Soccer team. In de thuiswedstrijd tegen Spring Hill College kwamen de dames niet in de problemen en werd er met 3-1 gewonnen. De plekken die recht geven op deelname aan het Conference Tournament waren helaas al langer uit zicht en dus lijkt het seizoen voor Delta State gespeeld.

Op vrijdag werd er eindelijk weer gehockeyd, Karlijn Roijakkers ontving met de Pacific Tigers een directe concurrent in de strijd om een ticket voor het Conference Tournament. California stond voor de wedstrijd bovenaan in de Conference. In een spannende strijd was het Pacific dat de score opende, na 10 minuten spelen kwam de thuisploeg op 1-0. Binnen 20 minuten stond het zelfs 2-0 wat ook de ruststand bleek. 10 minuten na de rust kwam California terug in de wedstrijd, 2-1. Er volgde kansen over en weer maar in het laatste deel van de wedstrijd nam Pacific toch weer een marge van 2 doelpunten. De aansluitingstreffer kwam voor California te laat en dus wonnen de Pacific Tigers met 3-2 en heeft het daarmee weer zicht op het Conference Tournament.

Ook Julia van Dorsten kreeg met Old Dominion bezoek van een directe concurrent. Na een wervelende start van de kant van Old Dominion stond het bij rust al 2-0. Na de thee ging Quinnipiac op zoek naar de aansluitingstreffer, al na 10 minuten in de tweede helft was het echter ODU dat de voorsprong verder uit wist te bouwen naar 3-0. Een kwartier voor tijd was daar toch Quinnipiac dat door 2 doelpunten kort achter elkaar de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd bracht. Verder dan dat kwam het echter niet en zo won ODU met 3-2. Met deze overwinning schuiven de dames op naar plek 3 in de Conference.

Voor Kas van Eekelen en Steven Moerkens stond er een speciale wedstrijd op het programma, zij gingen met UIW op bezoek bij Grand Canyon University. Grand Canyon heeft jaarlijks één van de hoogste bezoekersaantallen in het College Soccer. Na een kwartier voetballen keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. Na geklungel in de defensie werd de 1-0 binnen getikt en kort daarna werd het 2-0 mede door zwak keeperswerk van de kant van UIW. De Cardinals waren niet bij machten om deze achterstand om te buigen en keerde met een nederlaag huiswaarts.

Zaterdag 15 oktober kwam Creighton opnieuw in actie, dit keer ontving het Xavier. In een directe confrontatie met een belangrijke concurrent was een overwinning noodzakelijk om in de race te blijven voor het Conference Tournament. Met Marios Lomis in de basis had Creighton een vliegende start, na 5 minuten spelen stonden de Blue Jays al op 1-0. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten want in de 20ste minuut kwam Xavier langszij, 1-1. Creighton liet zich niet uit het veld slaan en vervolgde de jacht op de winst. Een kwartier voor rust kwam de ploeg uit Nebraska verdiend op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft wist het de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en liep het verder uit naar een 4-1 overwinning. Een sterke wedstrijd waarmee het nu alles in eigen hand heeft.

Lincoln Memorial speelde een uitwedstrijd in South Carolina tegen Coker. Sterkhouder Christoph Willemsen startte opnieuw in de basis. In een open wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig waren was het tot de laatste seconde billenknijpen. Ondanks vele kansen voor beide doelen eindigde de wedstrijd zoals deze begon, 0-0. Ook in de overtime werd er niet gescoord waardoor de ploegen de punten delen. Voor LMU volgt nu een week van de waarheid waarin het de strijd aanbindt met de 2 grootste concurrenten in de strijd voor de play-offs, Mars Hill en Anderson.

Zondag kwam Julia van Dorsten opnieuw in actie op het hockeyveld. Met ODU ontving zij William & Mary, een grootmacht in de Amerikaanse College Sports. De bezoekers stonden al binnen het kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong waarna ODU op jacht moest naar de aansluitingstreffer. Vlak na de rust wisten de dames van ODU zich terug te vechten in de wedstrijd. Door 2 doelpunten kort na elkaar stond het met nog een half uur op de klok 2-2. Al snel keek het echter opnieuw tegen een achterstand aan. In het restant van de wedstrijd was ODU op zoek naar de gelijkmaker maar wist het deze niet te vinden. Een teleurstellende nederlaag en gezien het spelbeeld onterecht. Ondanks een assist zal Julia een zure nasmaak hebben aan de wedstrijd.

Ook Karlijn Roijakkers kwam opnieuw in actie, met de Pacific Tigers ging ze op bezoek bij UC Davis. Het zou een eenvoudige middag worden voor de Tigers, het liep uiteindelijk uit naar een 6-1 overwinning. Een belangrijke week voor Pacific waardoor ze weer helemaal terug zijn in de race voor het Conference Tournament.

In Alabama ontving Auburn University at Montgomery, het team van Tiuri Schieving en Simon van Rheeden, Shorter University. Nadat Auburn al na 5 minuten op voorsprong was gekomen, was het Tiuri die met 2 doelpunten de voorsprong verder uit wist te bouwen naar 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, toch wist Shorter University zich terug te vechten in de wedstrijd. Na een half uur spelen wist het de spanning al enigszins terug in de wedstrijd te brengen, direct na de thee was de spanning volledig terug, 3-2. Een spannend slot volgde tot de laatste minuut van de wedstrijd, Auburn gooide uit een counter de wedstrijd op slot. Dit betekende de eerste overwinning voor Auburn dit seizoen, het Conference Tournament lijkt onhaalbaar.

Bekijk hier de belevenissen van onze talenten in de voorgaande weken.